Limbajul comunicării vizuale

Înscrierile sunt închise!

  • 29 sept. 2023 12:00 - 14:00
  • Școala Gimnazială "Avram Iancu", Dej, județul Cluj

11 ani 12 ani 13 ani 14 ani 2023 Comunicare Dej Septembrie 2023

Comunicarea reprezintă un aspect fundamental al vieții umane și esențial al interacțiunilor sociale, un proces prin care se trasmit și se recepționează informații, gânduri, idei sau emoții.

Cvintele comunicării vizuale se bazează pe utilizarea tuturor elementelor vizuale existente iar procesul sau limbajul prin care acest lucru se realizează se numește design.

Vom incerca să descifram împreună acest limbaj și o vom pleca de aici mai îmbogățiți. Vom putea descifra mai bine cee ce este în jurul nostru și de ce nu chiar să ne comunicăm mai bine ideile, emoțiile sau gândurile noastre.

Pentru o mai buna organizare și o mai bună comunicare vizuală este nevoie de un proces “creativ” și îl numim așa pentru că nu exita o forma predeterminata pentru a veni cu o soluție corectă. Pot fi o infinitate de variații, interpretări și aplicații care depind de fiecare individ în parte, de aceea se mai spune ca în artă nu exista reguli dar totuși se pot face diferențieri și de aceea unele designuri sau oprere de arta sunt de success iar altele nu.