NARATIV – Atelierele de lectură pentru copii

Dacă știi cât de importantă este lectura pentru buna dezvoltare a copiilor, contactează-ne și vom organiza unul sau mai multe ateliere interactive pentru copiii pe care îi coordonezi. Fie că alegi să ne întâlnim la școală sau la sediul nostru, te asigurăm că va fi o experiență extraordinară  și o ocazie minunată  pentru ca micuții să (re)descopere cititul de plăcere! Studiile arată că acei copii care citesc de plăcere au rezultate mai bune în toate domeniile disciplinare și în dezvoltarea abilităților sociale valoroase în viață.

Lucrând cu pedagogi specializați pe educația prin artă, am creat o metodologie potrivită pentru o serie de ateliere de lectură care îi încurajează pe cei mici să considere cărțile prietenii lor.

Vă propunem, așadar, ca împreună să promovăm cititul drept activitate distractivă pentru petrecerea timpului liber prin organizarea unor evenimente speciale: NARATIV – ateliere de lectură pentru copii.

Informaţii

În săptămâna dedicată programului „Școala Altfel” sau oricând doriți să organizați activități extracuriculare împreună cu întreaga clasă, atelierele noastre reprezintă o oportunitate pentru ca micuții să petreacă timp împreună, să-și facă prieteni, să-și utilizeze eficient energia și să se apropie de lumea cărților.
În cadrul fiecărui atelier pot participa între 15 și 20 de copii, astfel încât atenția pedagogului să poată fi distribuită în mod egal tuturor participanților.
Fiecare atelier durează aproximativ 2 ore, existând posibilitatea de a se desfășura mai multe ateliere simultan, copilul putând alege ceea ce îi place mai mult.
Activitatea se poate adapta oricărui spațiu, așadar puteți opta pentru cel oferit de asociație sau puteți alege altul, familiar participanților sau o sală de clasă.
Toate activitățile din cadrul NARATIV – Ateliere de lectură pentru copii vor avea o taxă de participare în valoare de 50 de lei, care include participarea la atelier, cartea din colecția “Cărțile copilăriei” pe care se lucrează și rechizitele folosite.

Atelierele disponibile din noiembrie 2017

Beneficii

Participând la atelierele pentru lectură NARATIV copilul își va dezvolta și consolida:

  • Abilitățile de înțelegere a textelor scrise
  • Motivația de a citi
  • Capacitatea de a gândi critic
  • Deprinderea unei abordări mai prietenoase a literaturii, în care tot ce este necesar pentru a înțelege o carte este textul scris și experiența proprie de viață a cititorului
  • Abilitățile de comunicare și de lucru în echipă
  • Memoria și atenția

În funcție de specificul fiecărui atelier, la acestea se pot adăuga:

  • deprinderea unor concepte de bază privind istoria artei în epoca în care are loc acțiunea cărții la care se lucrează,
  • abilitățile de judecată și expresie estetică,
  • înțelegerea unor resorturi narative esențiale precum cauză și efect, acțiune – reacție, personaj, persuasiune.