Regulament de participare festival

NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii

Bine ați venit la NARATIV, locul unde sărbătorim lectura și cititorii de toate vârstele, dar mai ales pe cei în devenire! NARATIV este un eveniment gratuit. Toată lumea este invitată să ia parte la distracție. Tocmai de aceea, ca să ne asigurăm că totul merge exact așa cum ne dorim, vom avea și un set de reguli. Le-am creat special pentru siguranța și voia bună garantată a tuturor participanților la NARATIV. Ele sunt scrise mai jos, într-­‐un limbaj puțin mai serios, pentru părinți și profesori, pe care-­‐i invităm să le parcurgă cu atenție.

1.Preambul
„NARATIV -­‐ Festivalul de lectură pentru copii” este un eveniment educațional constând in 1 weekend (24-25 noiembrie) de activități de lectură adresate copiilor cu vârste cuprinse între 3-­14 ani, părinților și profesorilor, menite să sporească gradul de interes în lectură al participanților și nivelul de conștientizare publică a importanței și a beneficiilor lecturii de plăcere în rândul celor mici. Activitățile vor fi susținute de pedagogi non-­‐formali, artiști în educație și specialiști în educația și psihologia copilului. Prin prezentul regulament se stabilesc condițiile de desfășurare a evenimentului, precum și drepturile și responsabilitățile tuturor părților implicate – participanți și organizatori. Fiecare participant la „NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii” trebuie să ia la cunoștință, să accepte și să respecte următorul regulament. Nerespectarea sa poate atrage după sine imposibilitatea înscrierii, participării sau eliminarea din eveniment.

2.Înscrierea la eveniment
Înscrierea la „NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii” se face online, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site‐ul de proiect: www.narativ.ro sau telefonic, la numărul afișat în câmpul de contact. În urma completării tuturor câmpurilor din formular, apare un pop-up care confirmă că înscrierea a fost efectuată.

Evenimentul este filmat și fotografiat. Prin înscrierea și prezența la Festivalul NARATIV 2018 sunteți de accord cu folosirea materialelor foto-video în scopul promovării evenimentului de către Asociația Curtea Veche și parteneri.

3.Condiții de participare
a)Condiții participare activități copii
Pentru a putea participa la activitatea la care s‐au înscris sau la care au fost înscriși de către părinți, copiii trebuie să:
1.Se fi înscris sau să fi fost înscriși de către părinți la activitatea respectivă cu cel puţin o zi înainte de activitatea aleasă, prin intermediul secțiunii de înscrieri de pe site-­ul de proiect sau telefonic, la numărul afișat în câmpul de Contact. În cazul
grupurilor organizate, înscrierea se poate face prin rezervarea, de către instituția mijlocitoare, a unui loc în cadrul activității respective, cu cel puţin o zi înainte de activitatea aleasa.
2.Se încadreze în categoria de vârstă specificată pentru fiecare dintre ateliere pe site-­‐ul de eveniment, la secțiunea Ateliere preșcolari sau Ateliere școlari.
3.Fie însoțiți de un părinte sau tutore la primul atelier din activitatea la care s-­‐au înscris; acesta va trebui să semneze că a luat la cunoștință regulamentul de față.

b)Condiții participare activități părinți și profesori
Pentru a putea participa la activitatea la care v-­‐ați înscris trebuie să:
1.Vă rezervați un loc la activitatea dorită completând formularul de înscrieri disponibil pe site, odată ce dați click pe butonul “Înscrie-te”, de la activitatea dorită cu cel puțin o zi înainte de activitatea aleasă.
2.Vă prezentați în locație cu cel puțin 15 minute înainte de începerea activității la care v-­‐ați înscris; dat fiind că locurile sunt limitate, neprezentarea sau prezentarea în locație cu mai puțin de 15 minute înainte de ora de începere anunțată pentru activitatea respectivă anulează înscrierea, organizatorii putând opta să ofere locul dvs. unei alte persoane dornice să ia parte la activitate.
Înscrierile la toate activitățile se fac în limita numărului de locuri disponibile.
Organizatorul își rezervă dreptul de a suplimenta locurile, numărul de activități sau, respectiv, de a anula orice activitate programată în situația în care nu este întrunit numărul minim de participanți.

4.Cod de conduită, ținută și altele
Fiecare pedagog/specialist responsabil de o activitate din cadrul evenimentului va întocmi un cod de conduită în timpul activității respective și acesta va fi comunicat direct în cadrul atelierului. Nerespectarea acestuia poate duce la excluderea participantului din activitatea respectivă.
Recomandăm fiecărui participant să aibă asupra sa:
Telefon mobil în permanență încărcat cu un număr de contact valabil în caz de urgențe

Medicamente personale, în cazul în care participantul urmează un tratament.
*Echipament sportiv (pentru activitățile pentru copii și/sau acolo unde este cerut de pedagogul/ specialistul responsabil)

O sticlă cu apă și o gustare pentru pauză, în cazul în care acesta participă la mai multe sesiuni de ateliere consecutive.

  1. Obligația de preluare a copilului de către părinte la sfârșitul atelierului

Părintele se obligă să fie prezent cu 15 minute înainte de încheierea atelierului pentru a îl putea prelua pe cel mic.

6.Responsabilitățile organizatorilor și participanților
Participanţii, respectiv părinții/tutorii legali ai participanților îşi asumă întreaga responsabilitate asupra capacităţii proprii de participare, respectiv a copiilor, din punct de vedere fizic/medical/psihologic.
Organizatorii sau partenerii evenimentului nu pot fi făcuţi răspunzători de nicio daună rezultată în urma participării voluntare la eveniment – daune aduse spațiului de desfășurare al activităților, probleme fizice/medicale, daune psihologice, răniri sau orice vătămare corporală, invaliditate sau deces.

Organizatorii pun la dispoziție servicii medicale pe toată perioada desfășurării evenimentului. Orice accident în care sunt implicaţi participanţii de la „NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii”, survenit în timpul desfăşurării evenimentului din nerespectarea regulilor de conduită impuse și prezentate în scris la începutul activității, de către fiecare pedagog/specialist responsabil de activitatea respectivă va fi în responsabilitatea exclusivă a celor implicaţi în accident.

Participanţii vor manifesta un comportament civilizat, fair-play, faţă de ceilalţi participanţi la actvități. Nerespectarea normelor de conduită poate duce la eliminarea participanţilor din eveniment.
Orice contravenţie sau infracţiune comisă de participanţii la eveniment nu intră în responsabilitatea organizatorilor şi colaboratorilor acestora.

7.Imagine
Asociația Curtea Veche are drepturi de imagine asupra întregului eveniment și poate utiliza imagini foto şi video în diverse materiale de comunicare realizate cu ocazia evenimentului, pe toată durata evenimentului și post-­‐eveniment.

8.Forţă majoră
În caz de forţă majoră, organizatorii pot lua decizia unor modificări de program. La limită, se poate decide inclusiv anularea activității/activităților, în situaţii excepţionale. Prin forţă majoră se înţelege orice eveniment care ar putea avea influenţă semnificativă asupra bunei desfăşurări a competiţiei, cum ar fi: inundaţii majore, furtuni, dezastre naturale sau evenimente social politice majore
Organizatorii pot efectua modificări ale programului sau ale altor detalii ale evenimentului, în funcție de situații diverse ce pot apărea pe parcursul derulării proiectului (ex: condiții meteo nefavorabile, includerea unor noi elemente în program, etc.). Aceste modificări vor fi anunțate participanților și celor interesați prin intermediul site-‐ului, paginii de Facebook și la fața locului.

Acesta este regulamentul evenimentului “NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii”. Apăsând “Doresc sa mă înscriu” în pagina cu formularul de înscriere declarați că l-ați citit și că sunteți de acord cu el.

Sperăm să vă bucurați din plin de experiența NARATIV, vă așteptăm cu drag la festival!

Echipa Asociației Curtea Veche