Tribunalul personajelor

Mituri Romane

Despre atelier

ÎNSCRIE-TE DACĂ: îți place să îți susții punctul de vedere
GHID:Augustina Vasile și Teo Șovăială
NUMĂR DE PARTICIPANȚI: 15-20
VÂRSTE: 10-14 ani

Judecător, avocat sau acuzat? La tribunalul personajelor fiecare copil își va putea asuma unul din aceste roluri pornind de la o poveste din colecția „Cărțile Copilăriei”. Mai mult, își vor exersa deopotrivă abilitățile de storytelling cu cele de gândire critică și de comunicare eficientă. Atelierul se va desfășura în trei etape: în prima participanții trec prin poveste cu ajutorul instructorului. Apoi, după ce le sunt împărțite rolurile, își creează argumente pentru apărarea și acuzarea personajului judecat. La final, urmărind un format bine definit, apărătorii și acuzatorii își susțin discursurile pentru a convinge judecătorul și jurații.

Despre pedagogi

Teo Șovăială s-a alăturat mișcării de dezbateri academice din clasa a șaptea, cu entuziasm și multe întrebări. In cei opt ani activi în domeniu, Teo a  reprezentat România la 4 campionate mondiale de dezbateri: a acționat atât ca arbitru, dar și ca instructor, lucrând în ultimul timp cu elevi de toate vârstele.

Augustina Vasile este de aproape 10 ani „om de comunicare”. Colaborarea cu Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică i-a oferit, printre altele, posibilitatea de a redescoperi bucuria și mulțumirea de a lucra cu elevi. A primit de câteva ori oportunitatea de a se juca educativ: ca voluntar la Asociația OvidiuRO, ca asistent în cadrul unor ateliere de storytelling de la Opera Comică pentru Copii și la Asociația Curtea Veche, ca trainer în cadrul unei tabere pentru adolescenți. Faptul că a fost povestitor în contexte atât de diferite o face să se poată conecta și adapta ușor la oameni diverși.