Cum dobândim obiceiul lecturii? (părinți)

Nora Neghină și Valentina Roman

Despre atelier

GHID: Nora Neghină și Valentina Roman
NUMĂR DE PARTICIPANȚI: 40 de părinți

Toți părinții își doresc să le ofere celor mici tot ceea ce au nevoie, de multe ori însă, uită care sunt prioritățile. Oare câți dintre părinți și profesori conştientizează faptul că noi, adulţii, suntem resposabili de formarea obiceiului de a citi? Care sunt efectele reale ale cititului în familie sau, mai bine zis, ce înseamnă conceptul de parenting pentru lectură? Valentina Roman, directorul executiv al Asociației Curtea Veche și Nora Neghină, specialist în psihologie vor propune celor prezenți tehnici și strategii de promovare a lecturii de plăcere în rândul celor mici.

Descriere pedagogi

Nora Neghină crede cu tărie că „educația” copiilor depinde în mare măsură de „educația” părinților. De accea își dedică mare parte din viața sa profesională pentru a ajuta părinții, și implicit copiii, să se dezvolte împreună armonios. Nora este specialist în psihologie și expert în abordarea Mindsight, cu deschidere spre educația nonformală, plin de entuziasm și cu dorință de schimbare.

Valentina Roman este directorul executiv al Asociației Curtea Veche și are o experiență de 9 ani în managementul de proiecte culturale, cu preponderență dedicate copiilor. Prin intermediul donațiilor de carte din cadrul programului național de lectură „Cărțile Copilăriei” a vizitat peste 200 de localități din mediul rural și organizează Festivalul NARATIV, proiect care a crescut de la 400 de participanți la prima ediție din 2015 până la 3000 de participanți așteptați anul acesta la eveniment. Experiența sa va aduce părinților și cadrelor didactice prezente în sală exemple concrete și idei potrivite oricărui context.