Parenting prin lectură – Conferinţă şi Q&A cu Gaspar Gyorgy

Despre atelier

PARENTING PRIN LECTURĂ
Conferință și Q&A cu GASPAR GYORGY

Gaspar Gyorgy vă invită să descoperiţi conceptul de “parenting prin lectură” și se apleacă asupra strategiilor concrete pe care orice părinte le poate folosi pentru a-și consolida și îmbogăţi relaţia cu cei mici, prin încurajarea lecturii în familie.

„Cel mai important predictor atunci când vine vorba de succesul și reușita în viață a copilului este reprezentat de relația care se formează între acesta și părinte. Tiparul de relaționare care se modelează între cei doi ajunge să reprezinte, în timp, șablonul pentru toate relațiile viitoare ale copilului. Pentru ca această legătură invizibilă să reprezinte o sursă de încredere și siguranță pentru copil, adultul are și el de parcurs un proces de autocunoaștere și împrietenire cu sinele. Printre cele mai eficiente instrumente de dezvoltare personală se numără și lectura – cititul conștient – ca proces asumat de transformare interioară.

Cititul poate deveni un «prieten» în viața fiecărui copil, așa cum poate deveni prieten oricărui părinte. Esențial este să ținem minte că prietenii se aleg cu grijă și în baza unor valori și interese comune. Astfel, ca adulți nu-i putem forța pe copii să se împrietenească cu cine vrem noi, însă îi putem ajuta să-și găsească prietenii alături de care să se simtă în siguranță.

În cadrul întâlnirii din 24 septembrie, vă invit să descoperim împreună conceptul de «parenting prin lectură» și să purtăm un dialog uman despre cum ne putem transforma, prin lectură, raportarea la sine pentru a deveni cei mai potriviți părinți și îngrijitori pentru copiii din viața noastră.”

 

Gaspar Gyorgy

Despre profesor

Fotografie_Gaspar_pedagogi

Gaspar Gyorgy este expert în diferite programe de promovare a stării de bine a copilului, adolescentului și familiei, coordonator de grupuri de psihoterapie și dezvoltare personală pentru părinți și adolescenți și co-fondator al conceptului paginadepsihologie.roSusține cursuri de formare profesională complementară și continuă în cadrul AMPP, UNATC și este formator invitat la diferite programe de formare complementară în țară și în Ungaria. Anul acesta a lansat volumul “Copilul invizibil”  la Curtea Veche Publishing prin care prezintă adulților rolul întâmplărilor din copilăriei, modalitățile prin care le pot conștientiza astfel încât consecințele să nu aibă urmări în educația propriilor copii.

Formular de înscriere

Pentru a vă înscrie pe dumneavoastră sau pentru a-l înscrie pe cel mic la una dintre activitățile pe care vi le propunem, vă rugăm să completați toate câmpurile de mai jos.

Veți primi imediat un email de confirmare din partea noastră. Ne vedem la festival!

Ne pare rău dar nu mai există locuri disponibile pentru acest eveniment.