Cum ne distrăm citind cu copiii – Atelier cu Smaranda Nicolau

Despre atelier

Narativ [2016]_featured image_ateliere-17

CUM NE DISTRĂM CITIND CU COPIII
Cum organizăm un club de lectură interactiv acasă sau la școală
Atelier pentru profesori și / sau părinți cu SMARANDA NICOLAU

Asociația Curtea Veche și actrița și artista în educație Smaranda Nicolau îi invită pe profesori și părinți să descopere metodologia specială a cluburilor de lectură interactive Cărțile Copilăriei.

“Cercetările recente în domeniul educației demonstrează ceea ce părinții și pedagogii au intuit dintotdeauna – lectura este deosebit de importantă! Dar nu lectura, pur și simplu, nu doar actul de a citi. Ceea ce face cu adevărat diferența este cititul de plăcere.

Am avut plăcerea de a colabora cu Asociația Curtea Veche la crearea unei metodologii aparte pentru cluburi de lectură extra-curriculare, bazată pe colecția de repovestiri „Cărțile Co- pilăriei”. Scopul acestei metodologii este să-i motiveze pe copii să citească de plăcere pentru şcoală, dar și în afara ei.

Pentru asta, în cluburile de lectură ale Asociației Curtea Veche am adunat laolaltă strategii testate (în SUA și Marea Britanie) de educație pentru lectură cu tehnici împrumutate din pedagogia teatrală. Lucrul conform acestei metode este menit să dezvolte fluența cititorului, dar, mai mult, îi antrenează copilului capacitatea de a interpreta imaginativ și creativ un text, în așa fel încât orice poveste să devină o aventură pe care copiii să-și dorească să o trăiască.

Atelierul își propune să exemplifice o serie de jocuri, exerciții și strategii educaționale care pot fi folosite punctual sau pe termen lung în timpul unui club de lectură pentru a garanta implicarea elevilor, cu plăcere, în activitățile de lectură propuse.”

Despre profesor

Smaranda Nicolau

Smaranda Nicolau este actriță, dramaturg, pedagog teatral și Curriculum Developer la Asociația Curtea Veche. În lucrul cu copiii, Smaranda este pasionată de modul în care, prin teatru, povestea scrisă se transformă în aventură trăită. În 2014, a absolvit Masterul de Pedagogie Teatrală din cadrul UNATC, cu o teză intitulată „Teatrul Cititorilor – Pedagogia experiențială a lecturii”, prin care propunea un mod de a preda lectura centrat pe dezvoltarea imaginației active a copiilor.

Formular de înscriere

Pentru a vă înscrie pe dumneavoastră sau pentru a-l înscrie pe cel mic la una dintre activitățile pe care vi le propunem, vă rugăm să completați toate câmpurile de mai jos.

Veți primi imediat un email de confirmare din partea noastră. Ne vedem la festival!

Ne pare rău dar nu mai există locuri disponibile pentru acest eveniment.