Cei mai buni profesori sunt, mai întâi, profesori de citire – Conferinţă și Q&A cu Oana Moraru

Despre atelier

CEI MAI BUNI PROFESORI SUNT, ÎNTÂI, PROFESORI DE CITIRE!
Conferință și Q&A cu OANA MORARU

Oana Moraru le propune profesorilor, indiferent de specializare, o discuție aplicată, cu soluții, jocuri și exemple de exerciții prin care pot spori eficiența lecției aplecându-se asupra felului în care elevii citesc.

„A trecut vremea în care presupuneam că învățarea este în mâinile elevilor după ce le-am pus la dispoziție un text, un manual, o schemă. Copiii de astăzi știu să parcurgă rândurile din manual, fără să extragă, neapărat, și sensul lor. Mult din eficiența lecției se pierde printre rânduri, acolo unde elevii nu fac conexiunile și deducțiile necesare. Ne place sau nu, indiferent de conținutul pe care îl predăm, suntem toți profesori de Citire.
Fiecare dintre noi – chiar dacă predăm Fizica, Biologia sau Istoria – are în comun ceva fundamental cu profesorul de Limbă Română. Felul în care copiii noștri citesc un text plin de informații și conexiuni logice este un indicator perfect pentru ce operații ale gândirii sunt antrenate în oră și o condiție de bază a învățării. Dacă citirea este mecanică, învățarea nu se produce. Dacă un copil are dificultăți de procesare a informațiilor dintr-un text, tot parcursul lui academic și ora noastră sunt compromise definitiv.
Profesorii, dincolo de specialitatea lor, au nevoie de tehnici de dezvoltare a abilității copiilor de a procesa informația scrisă. Vă propun să discutăm aplicat, cu soluții, jocuri și exemple de exerciții, pe marginea unor texte din mai multe domenii ale cunoașterii. O întâlnire de pe urma căreia orice profesor va fi mai pregătit pentru antrenarea, la clasă, a celor mai importante operații de citire conștientă, activă, selectivă, explicativă. O întâlnire distractivă, revelatoare, despre cum acoperim distanța între ce spunem noi și ce înțeleg elevii.”

Despre profesor

Oana Moraru este fondator al Școlii Helikon, profesor de Limba română și Limba engleză, învățătoare – absolventă a Liceului Pedagogic și a Facultății de Litere București, fondator al platformei „Vocea Părinților” și al Agenției pentru Mentorat Educațional, în cadrul căreia desfășoară programe de consiliere parentală, ateliere de evaluare cu școlari și preșcolari, sesiuni de formare cu profesori din învățământul preuniversitar. Oana Moraru este consultant educațional – sprijină, de 15 ani demersurile de autorizare și acreditare ale mai multor unități școlare private.

Formular de înscriere

Pentru a vă înscrie pe dumneavoastră sau pentru a-l înscrie pe cel mic la una dintre activitățile pe care vi le propunem, vă rugăm să completați toate câmpurile de mai jos.

Veți primi imediat un email de confirmare din partea noastră. Ne vedem la festival!

Ne pare rău dar nu mai există locuri disponibile pentru acest eveniment.